Koneos blogg

Tre tips för företag som vill digitalisera

Micael Corneliusson

rawpixel-com-574844-unsplash-299468-edited

Att införa en digital förändring skapar många nya möjligheter. Men visst uppstår det också olika komplikationer. Men, steget är nödvändigt i dagens föränderliga värld eftersom ni hamnar på efterkälken när konkurrenterna digitaliserar sin verksamhet. Läs våra tips kring hur övergången till att "go digital" blir så smidigt som möjligt.

[Ladda ner guiden till hur IT kan hjälpa ditt företag i tillväxtfasen!]

Inspirationen till detta inlägget har jag hämtat från den här artikeln om digital transformation. 

1. Var öppen i din kommunikation

Om du som VD eller ansvarig känner dig stressad över ert digitala projekt, så kan du vara säker på att dina anställda också är det. Därför är det viktigt att kommunikationen med alla måste vara öppen. Dela med dig av mycket information, gärna genom att följa nedan upplägg.

  • Hur ska den digitala förändringen ske?
  • När ska den ske?
  • Varför sker den?
  • Vad kommer den förbättra?

2. Inkludera så många du kan

När det kommer till digitalisering är det viktigt att ta hjälp av sina anställda och involvera så många som möjligt. Ta reda på vad de anställda tycker och tänker. Ofta är det de medarbetare som arbetar ute i fält eller på "golvet" som har störst kunskap om hur processer praktiskt fungerar i organisationen. Därför är det viktigt att involvera redan i planeringsfasen. Du får input från många olika håll i organisationen, förbättringsidéer frodas och på så sätt kan du få ut mer av din digitala förändring. Du kanske slår flera flugor i en smäll? 

3. Led vägen för resten av företaget

Viktigast av allt är att du tar ägandeskap för uppgiften. Om du inte har alla färdigheter för att helt själv implementera allt, bör du ta hjälp av medarbetare. Att införa ett nytt digitalt system eller digital förbättring blir mycket smidigare för dig och ditt företag om den är en välplanerad.

Sammanfattning

För att införa olika digitala förändringar i ditt företag är det viktigt att tänka på tre saker: Håll en öppen kommunikation, involvera så många som möjligt samt ta ansvar för förändringen och led resten av företaget. 

Vill du lära dig mer om hur IT kan öka ditt företags tillväxt? Ladda ner vår guide till hur IT kan hjälpa ditt företag i tillväxtfasen!

Ladda ner vår guide!

 

 

 

 

 

Topics: Tillväxt, Digitalisering

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen