Koneos blogg

Parken Zoo sparade 50 procent i budgeten genom att bli digitala

Micael Corneliusson

camilla-delac

När Parken Zoo i Eskilstuna för två år sedan blev privatägt genomfördes ett antal större förändringar. Bland annat satsade företaget stort på att uppgradera sina gamla system med nya och fräscha. I denna artikel berättar företagets marknadschef hur de med hjälp av detta kunde spara in på kostnader och samtidigt bli effektivare. 

[Ladda ner guiden om hur IT kan hjälpa ditt företag i tillväxtfasen]

Parken Zoo är en djur-och nöjespark i Eskilstuna för familjer med barn upp till 10 år som målgrupp. Parken har inte enbart djur som utan det finns även ett campingområde, stugor att hyra och konferens samt eventlokaler. Camilla Delac är marknadschef och arbetar även med artistbokningar, sommarrekrytering och kundservice.

Camilla berättar att Parken Zoo blev privatägt år 2016. I samma veva genomfördes det en rad åtgärder att uppgradera gamla digitala system och även digitalisera vissa analoga delar av verksamheten. System för ekonomi, kassa och lön uppgraderades. Det infördes också ett nytt system för rekrytering . Parken Zoo gjorde även en kraftansträngning i att uppgradera deras  marknadsföring då de valde att gå ifrån analog marknadsföring till digital marknadsföring. 

Vilka förändringar har genomförts och hur har de hjälpt?

- Rekryteringssystemet är den investering som har sparat Parken Zoo mest tid, berättar Camilla.

Istället för att lämna CV:n i pappersform får numera arbetssökande skicka in en video på sig själva där de får svara på frågor som Parken Zoo har förberett. Genom att använda sig av videorekrytering kan Camilla kvalificera kandidater bättre samt att hon slipper ha massvis med pappers-CV:n omkring sig.

Camilla fortsätter att berätta att den mest mätbara förändringen är att Parken Zoo såg en halvering av marknadsföringsbudgeten efter digitaliseringen. Parken Zoo gick ifrån TV- och radioreklam för att enbart satsa på digital marknadsföring. 

Camilla berättar: 

- Den digitala världen erbjuder så mycket mer än vad man tror. Genom digital marknadsföring är det möjligt till exempel följa sin reklam och se statistik på respons och så vidare. Till skillnad från om man lägger ut en annons i tidningen. Där vet man inte hur många man når och får inte någon typ av feedback heller. 

Företaget kommer fortsätta att förändra

På frågan om företaget kommer att fortsätta digitalisera svarar Camilla att det kommer de absolut att göra.

- Vi kommer definitivt att fortsätta på det digitala spåret. Det vi kikar på just nu är personalhantering. Det finns mycket bra system där ute, det gäller bara att lära sig systemen ordentligt. Många problem kan förebyggas via det digitala, säger Camilla.

Sammanfattning

Parken Zoo i Eskilstuna har genomfört en rad förbättringar med hjälp av flera olika system sedan 2016. Bland annat har företaget digitaliserat sitt rekryteringssystem och sin marknadsföring. Noterbart är att marknadsföringsbudgeten har halverats när företaget gick ifrån radio och tv-reklam till enbart digital marknadsföring. Marknadschefen Camilla Delac ser ljust på framtiden och kommer fortsätta att driva igenom digitaliseringar i företaget. Nästa projekt är att digitalisera företagets personalhantering. 

Vill du lära dig mer om hur IT kan öka ditt företags tillväxt? Ladda ner vår guide till hur IT kan hjälpa ditt företag i tillväxtfasen!

Ladda ner vår guide!

 

Topics: Tillväxt, Digitalisering

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen