Koneos blogg

[Film] "Vi är en ovanligt digital chefsrekryteringsfirma"

Mia Åslander

Digital chefsrekryteringsfirma - Signpost

Allt började med en tanke kring en gemensam grundtro när Stina Nord och Fredrika Schartau grundade rekryteringsfirman Signpost för fyra år sedan. Det är denna filosofi de båda ledarna vill hålla fast vid även nu, när företaget upplever en stadig tillväxt. När det gäller kundvård, har de hittat digitala verktyg som säkerställer detta. Se filmen!

Chefsrekryteringsfirman Signpost startades för fyra år sedan. Idag finns - utöver de två grundarna - tre anställda på plats. Genom åren har företaget sett en stadig tillväxt (omsättningen ökade från 1,1 miljoner år 1 till över 10 miljoner förra året) och både år 2015 och 2016 har Signpost kunnat rapportera ett positivt resultat efter finansnetto. Nu vill man växa ytterligare, och vid frågan om vilken som är Signposts största utmaning i tillväxtfasen, svarar Stina och Fredrika att den handlar om rekrytering. 

- Vi är ju proffs på rekrytering, och det gör att vi har förståelse för att få in rätt folk som kan samarbeta bra med de andra, säger Stina Nord.

Fredrika Schartau lägger till att den andra utmaningen handlar om att skapa processer som bäddar för tillväxt. Hon vill ha system på plats som säkerställer att Signpost ska kunna undvika en av de vanligaste fallgroparna för små företag:

- Allting ska inte finnas bara i mitt och Stinas huvud.

Stort tänk och digitala verktyg

För att lösa utmaningarna har de båda entreprenörerna hittat ett eget recept. 

- Vi tänker att vi är dubbelt så stora som vad vi faktiskt är. Vi involverar våra anställda så mycket som möjligt vad gäller möten, system och annat som hör till att driva en verksamhet.

Just när att det gäller system, så anser sig Signpost vara en ovanligt digital verksamhet, jämfört med företag i samma storlek och bransch. Ett exempel på detta är att man har investerat i ett CRM.

- Kundvård är viktigt för oss, eftersom många av våra kunder är kandidater som vi har haft att göra med i olika rekryteringsprocesser. Även dem som inte gick vidare till sista omgången. Med CRM:et säkerställer vi uppföljning och systematik, berättar Fredrika.

Snåla mot sig själva

Systeminvesteringarna till trots anser Fredrika och Stina ändå att de är kostnadsmedvetna och "gnetiga" mot sig själva. 

- För kunderna får det gärna kosta, men vi driver lokalen och allt annat som om pengarna kom ur vår egen hushållskassa. Vi vattnar våra blommor själva, avslutar Fredrika och Stina och skrattar.

Sammanfattning

Rekrytering, kundvård och kostnadsbalans - det är tre områden som Stina Nord och Fredrika Schartau på chefsrekryteringsfirman Signpost just nu fokuserar på för att kunna växa ytterligare. För att bemästra dem tar de hjälp av digitala verktyg, som exempelvis ett CRM.

Vill du veta hur IT kan hjälpa ditt företag i tillväxtfasen? Ladda ner vår guide!

 

Ladda ner vår guide!

 

Topics: Digitalisering

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen