Koneos blogg

Våra 5 mest lästa artiklar om trender som påverkar IT-chefen

Mia Åslander

Våra 5 mest lästa artiklar om trender som påverkar IT-chefen
Bland alla aktuella frågor som påverkar IT-avdelningar sticker vissa ut lite extra. Till exempel generationsskiftet, tillväxt och utbildning av användarna. I vår topplista över våra mest lästa artiklar finns just därför dessa ämnen välrepresenterade. Här är de!

1) Skillnaden mellan Generation X, Y och Z på arbetsplatsen

Skillnaden mellan Generation X, Y, Z

År 2030 kommer den globala arbetsstyrkan till 75 procent bestå av millennials. Redan om tre år spås de vara 50 procent av den globala arbetsstyrkan. Vad kännetecknar dessa generationer, födda på 80- och 90- talet? Och hur ska arbetsgivare och avdelningsansvariga ta emot dem?
Läs vår artikel om ämnet och få en fingervisning.

2) 7 lärdomar från unga agila företag när det gäller tillväxt

7 lärdomar från unga agila företag

Att Facebook är världens största medieföretag utan att skriva en enda artikel själv, har du säkert hört talas om. Likaså att Amazon säljer fler skivor än någon annan skivbutik i världen. Det är inte så märkligt som det låter, bakom deras framgångar finns det många minsta gemensamma nämnare som vi listar i denna artikel. Ett tips: Starkt ägarskap är en av dessa!

3) Bemöt den globala konkurrensen med bekymmersfri IT

Bemöt den globala konkurrensen

Globaliseringen kan verka skrämmande för många småföretagare. Helt plötsligt konkurrerar man mot aktörer från andra sidan jordklotet. Konkurrenter som kan locka med helt andra, ofta lägre priser. Men med hjälp av bekymmersfri IT kan småföretagaren hävda sig, och till och med ta nya marknadsandelar utomlands. Vår artikel i ämnet förklarar hur.

4) IT-landskapet en förutsättning för att alla kan ta ett steg framåt

IT-landskapet en förutsättning


Fråga vilken anställd som helst om hans eller hennes drivkraft i arbetet och i nio fall av tio kommer svaret lyda "utvecklingsmöjligheter" eller "bli bättre på det jag gör". Men alltför ofta är det just mjukvaran som sätter stopp för detta. Tröga program, sega uppdateringar och den eviga jakten efter senaste version av ett dokument kan ta sätta stopp för motiverade medarbetare. Här skriver vi om vikten av en lättfotad, uppdaterad IT-miljö.

5) Så påverkar generationsskiftet er IT-miljö

Så påverkar generationsskiftet

Återigen en artikel om de nya kollegorna som antingen redan sitter i IT-chefens avdelning eller som är på väg in. Läs vilka krav de ställer!

Ovan trender är förstås bara några som företag måste befatta sig med år 2017 och framåt. Vill du ta ett mer övergripande perspektiv rekommenderar vi att du laddar ner vårt rapport Så vässar företag sin konkurrenskraft med modern IT

Ladda ner din rapport här!

Topics: Digitalisering

Koneo – vi gör IT enklare

Koneo är en helhetsleverantör av IT- och dokumentlösningar. Vi finns alltid nära, med fler än 400 medarbetare på mer än 30 platser över hela landet. Tillsammans kan vi erbjuda det stora företagets fördelar med support, specialistkompetens och effektiva tjänster. Läs mer på koneo.se

Prenumerera på vår blogg