Koneos blogg

Våra 5 mest lästa artiklar för VD:n som vill nå tillväxt och expansion

Mia Åslander

five-koneo-182979-edited.png
Vilket är det största felet man kan göra som företagare? Och hur får man både nöjda medarbetare och sparar pengar samtidigt så att man kan satsa på tillväxt och expansion? Dessa frågor är glödheta i Entreprenörs-Sverige just nu. I alla fall om man tolkar Koneos topplista över bloggartiklar med flest läsare rätt. Här är listan!

Listan nedan bygger på antalet sidvisningar med start i början på andra kvartalet 2017. Håll tillgodo!

1. [Film] Per Holknekt om kardinalfelet som de flesta företagarna gör

per-holknekt-226449-edited.png

Som entreprenör har Per Holknekt gått från botten till toppen. Klädmärken som Odd Molly och Svea är braksuccéer och idag är Per fristående varumärkeskonsult och föreläsare, samtidigt som han fortfarande driver och startar upp verksamheter. Men varför lyckas han? Eller snarare sagt, vad gör andra fel? Detta frågade vi honom om och passade på att be honom om hans bästa tips för att komma från uppstart till tillväxt.   


2. [Film] Nöjda medarbetare och kostnadsbesparingar tack vare IT

rebecca_hero.png

Ännu en film högst upp på vår topplista - men vi är övertygade om att det är Rebecca Thoréns kloka råd och erfarenheter som lockade läsarna, och inte enbart medievalet. Se filmen med Rebecca som berättar att Konica Minolta har blivit mer effektiva, ökat sin säkerhet och gjort stora besparingar tack vare en IT-miljö i molnet.  

3. 10 tips på hur du hittar kunder i uppstartsfasen

man-person-people-train-004937-edited.jpg

Att ha en bra produkt eller tjänst räcker tyvärr inte. Entreprenörer måste ut och hitta kunder. Dels gäller det att binda befintliga kunder till företaget så att de blir lojala och dels handlar det om att hitta nya. Det var många som ville ta del av våra tips för nystartade företag, och tipsen omfattar allt från planering, utveckling av ett erbjudande och benchmarking. 


4. "En VD som pekar med hela handen fungerar inte i moderna företag"

anders-lindstrom.png

Anders Lindström är en nestor i ordets rätta bemärkelse när det gäller att utbilda VD:ar och ledningsgrupper. Med mer än 30 års erfarenhet inom ledarskapsutbildningar och ansvar för utvecklingsprogram på Institutet för Företagsledning har han mycket goda råd för hur en VD ska vara idag. Enligt honom är frågor om ledarskap ofta i centrum, och utmaningarna måste hanteras med kreativitet, realism och entusiasm,

 

5. Så undviker entreprenören de 5 största fallgroparna i uppstartsfasen

foretagare-koneo-244926-edited.png

En av våra allra färskaste artiklar (publicerades den 16 juni), och trots sin ringa ålder lyckades den att placera sig bland de mest lästa. Kanske för att den talar om hur man inte ska göra, istället för att följa "så gör du"-upplägget? Fallgropar som avsaknaden av affärsplan, dålig förståelse skattelagar och det berömda "”dödens dal” avhandlas ingående och lösningar presenteras.

Sammanfattning

Från företagarnas kardinalfel till kostnadsbesparingar och tips för att hitta kunder. Det är mycket som pågår i entreprenörens huvud och många frågor utmanar vardagen. Det känns inspirerande att kunna bidra med kunskap och tips och hjälpa alla att nå nästa nivå. 

Med denna topplista vill vi på Koneo passa på att önska dig en riktig trevlig sommar. Vi återkommer med nya artiklar i mitten på augusti. Fram till dess vill vi rekommendera intressant läsning för hängmattan - vår rapport Från frö-stadiet till mognad och exit. Ladda ner den här nedan.

Ladda ner vår rapport!

 

Topics: Tillväxt

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen