Koneos blogg

Hela listan: Koneos bästa artiklar om digitalisering i april

Det gäller att backa upp sina påståenden med fakta. Våra läsare gillar när andra företag berättar om sin nya, digitala vardag. I alla fall kan jag inte tolka topplistan över våra mest lästa artiklar i april på något annat sätt. Men det är också glädjande att vår nya artikelserie om artificiell intelligens, sakernas internet och andra trender har fått bra gensvar. Läs hela listan!

Topics: Tillväxt Digitalisering

Utan papper och pärmar kan Profilservice växa ännu mer

Profilkläder och -produkter med företagslogga på har ni säkert sett på ert kontor, hos kunder och partners. Det ni inte kan se är processerna och verktygen som gör att de hamnar på rätt plats och i rätt antal och utformning. En av de mest etablerade aktörerna i branschen, Profilservice från Linköping, har de senaste åren alltmer slängt papper och pärmar och blivit riktigt digitala.

Topics: Tillväxt Digitalisering

Så fungerar sakernas internet (IoT) för små och medelstora företag

Idag kan vi styra belysningen därhemma via vår smartphone. Det finns kylskåp som kan skicka bilder på innehållet, och så finns det även stekpannor som berättar när det är rätt temperatur för matlagning. Samlingsnamnet för alla dessa produkter är sakernas internet (eller Internet of Things, IoT). I tillverkningsindustrin används sakernas internet redan idag, och även små och medelstora företag kan dra nytta av IoT. Exakt hur handlar detta inlägg om. 

Topics: Tillväxt

Skogsentreprenörerna som digitaliserar

Säg skogsentreprenad och du får genast upp en bild av en väldigt traditionell och analog bransch. Men västgötska ACRE Skogstjänst har valt en annan väg och digitaliserat sina rutiner och processer genom modernt systemstöd. En insats som effektiviserar arbetet. År 2017 utsågs ACRE till ett av Sveriges Superföretag i Veckans Affärer.

Topics: Tillväxt Digitalisering

Forskare: Det finns 7 nyckelfaktorer för kontinuerlig tillväxt

Tillväxt motiverar mig, och jag vet att det motiverar våra kunder också. Men hur lockande begreppet än må vara, så är det ganska svårtolkat i praktiken. För att ta reda på vad som egentligen utgör och leder till tillväxt har jag gjort lite research och bland annat hittat en artikel där forskare från Internationella Handelshögskolan i Jönköping uttalar sig om detta. 

Topics: Tillväxt

5 inspirerande citat om tillväxt och hur du använder dem i praktiken

Ingen framgångsrik affärsman har börjat sin karriär på toppen. Alla har fått jobba sig genom tillväxtfasen på sin väg uppåt. I det här blogginlägget har vi samlat fem inspirerande och tänkvärda citat för småföretag som vill växa. Perfekt som motivation såhär när ett nytt år precis har startat! 

Topics: Tillväxt

Låt 2018 bli året då du förverkligar dina tillväxtdrömmar, VD!

Ni som följde nyheterna i slutet av förra året kanske såg rubrikerna - "IMF ser fortsatt stark svensk tillväxt", "LO spår treprocentig BNP-tillväxt" och "Fler nya jobb – sysselsättningen ökar". Visst är förutsättningarna så goda som någonsin att äntligen ta sitt små- och mellanstora företag till nästa nivå. I denna artikel ska vi tala om för er hur ni gör.

Topics: Tillväxt Digitalisering

Destination Gotland missar aldrig (res)målet tack vare modern IT

Varje år transporterar Destination Gotland cirka 1,6 miljoner personer mellan fastlandet och Visby. För att de ska kunna få bästa service på bästa sätt, är det extremt viktigt att lägga tid på rätt saker - det vill säga passagerarna. Driftsäkra system och en modern IT-miljö underlättar detta arbete.

Topics: Tillväxt Digitalisering

3 måste-läsningar för VD:n som vill se tillväxt i sitt bolag

Det finns oändligt många anledningar till att starta och driva ett företag, från självförverkligande till personlig frihet. Eller för att sjösätta en idé som man ruvat på länge. Men när det väl kommer till kritan, är tillväxt vital om du vill nå dina mål. Det är inte lätt, men absolut inte omöjligt. I denna artikel tipsar vi om kunskap som kommer att göra resan till målet mycket enklare.

Topics: Tillväxt

Väljer molnet för att bli en attraktiv arbetsplats och jobba flexibelt

Digitala verktyg, en modern IT-miljö och ett gediget arbete med att stärka varumärket är några saker som står högt upp på mäklarbyrån Grip Fastighetsmäkleris lista för att med bravur hantera en av sina största utmaningar i tillväxtfasen - rekrytering. 

Topics: Tillväxt Digitalisering

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen