Koneos blogg

"I tillväxtfasen kan det gå för fort så att VD:n missar viktiga detaljer"


Det är inte lätt att vara VD, och om du frågar ledarskapsutvecklaren Bengt Kallenberg, behövs olika slags ledarstilar i olika faser som ett företag går igenom. Läs hans tankar kring entreprenörer, förvaltare och producerare.

Topics: Personal

Skapa en flexibel arbetsplats genom att erbjuda distansarbete

Som VD har du säkert fått frågan förut - om det är möjligt att jobba hemifrån eller slutföra en arbetsuppgift på resande fot. Frågan är inte enkel att svara på, när man varken har företagskulturen eller tekniken som stöttar detta arbetssätt. I denna artikel ska vi förklara fördelarna med distansarbete, och hur du som VD kan räkna hem det.

Topics: Personal

"En VD som pekar med hela handen fungerar inte i moderna företag"


Ansvarar du för ett företag i tillväxt? Då har du helt andra utmaningar än en ledare som är i startblocken att lansera sin nya verksamhet - eller en chef vars företag är på väg in i en expansionsfas. Och det krävs naturligtvis helt olika metoder för att lösa de olika utmaningarna. Vi har talat med VD-coachen Anders Lindström och frågat honom om de största fallgroparna i de olika faserna av företagande.

Topics: Tillväxt Personal

Attrahera nya medarbetare med modern IT


Nya medarbetare. Vill du säkerställa att ditt företag fortsätter sin tillväxtresa kan du inte vara utan dem. Men varje entreprenör och småbolags-VD som vill anställa kan nog intyga hur svårt det är att hitta rätt talang. I denna bloggartikel ska vi berätta hur en modern IT-miljö blir en konkurrensfördel i kampen om framtidens stjärnor och samtidigt lägger grund för en effektiv rekryteringsprocess.  

Topics: Personal

Skillnaden mellan Generation X, Y och Z på arbetsplatsen

Generation X, Y, Z. Hur skiljer vi oss egentligen ifrån varandra och hur påverkas vi av digitaliseringens frammarsch? Jag har gjort en egen, väldigt personlig mappning gällande skillnaden mellan Generation X, Y och Z och hur de fungerar (eller kommer att fungera) på arbetsplatsen. Min spaning och inspiration hämtar jag naturligtvis från människor i min närhet, nära och kära är en fantastisk tillgång!

Topics: Personal

IT-landskapet en förutsättning för att alla kan ta ett steg framåt

Som IT-chef har du säkert märkt att IT för de allra flesta medarbetarna inte är mer än ett redskap. Datorerna och utrustningen ska bara fungera, alltid vara till hands och inte krångla när det gäller att skriva ut dokument eller öppna en bilaga till ett mejl. Det som många glömmer bort är att en IT-miljö som inte skapar några bekymmer faktiskt utvecklar varje enskild medarbetare. Hur? Det ska vi förklara i detta blogginlägg.

Topics: Personal

Så påverkar generationsskiftet er IT-miljö

De gamla lämnar, de nya är på väg in - eller sitter redan och jobbar för fullt. Om 15 år utgör generationen född efter 1980 mer än 75 procent av vår arbetsstyrka. Ett omvälvande skifte som förändrar arbetslivet i grunden och även vad en IT-miljö måste klara av. Den nya generationen är nämligen IT-kräsen.

Topics: Personal

Utveckla din personal med hjälp av bekymmersfri IT

Den här bloggartikeln ska handla om arbetsmiljön. Som till stor del påverkas av hur "det rent praktiska" fungerar. Självklart spelar chefens sätt att coacha, småpratet med arbetskollegorna och en välfungerande kaffemaskin också stor roll. Och mycket mer. Men när allt kommer omkring är alla beroende av en smidig IT-miljö som bara fungerar och inte väcker några bekymmer. Som, när det går riktigt bra, kan lägga grund för att utveckla personalen.

Topics: Personal IT

90-talister väljer arbetsplats utefter IT-miljö

Generationsskiftet på svenska arbetsplatser är i full gång. 50-talisterna har börjat lämna kontoren och 90-talisterna är på väg in. Eller så sitter de kanske redan där, redo att ta över. Hur kan du säkerställa att just din arbetsplats får in rätt person och kompetens? Mycket tyder på att det är just IT-miljön som kommer spela en avgörande roll.

Topics: Personal

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen