Koneos blogg

Skillnaden mellan Generation X, Y och Z på arbetsplatsen

Generation X, Y, Z. Hur skiljer vi oss egentligen ifrån varandra och hur påverkas vi av digitaliseringens frammarsch? Jag har gjort en egen, väldigt personlig mappning gällande skillnaden mellan Generation X, Y och Z och hur de fungerar (eller kommer att fungera) på arbetsplatsen. Min spaning och inspiration hämtar jag naturligtvis från människor i min närhet, nära och kära är en fantastisk tillgång!

Topics: Personal

IT-landskapet en förutsättning för att alla kan ta ett steg framåt

Som IT-chef har du säkert märkt att IT för de allra flesta medarbetarna inte är mer än ett redskap. Datorerna och utrustningen ska bara fungera, alltid vara till hands och inte krångla när det gäller att skriva ut dokument eller öppna en bilaga till ett mejl. Det som många glömmer bort är att en IT-miljö som inte skapar några bekymmer faktiskt utvecklar varje enskild medarbetare. Hur? Det ska vi förklara i detta blogginlägg.

Topics: Personal

Så påverkar generationsskiftet er IT-miljö

De gamla lämnar, de nya är på väg in - eller sitter redan och jobbar för fullt. Om 15 år utgör generationen född efter 1980 mer än 75 procent av vår arbetsstyrka. Ett omvälvande skifte som förändrar arbetslivet i grunden och även vad en IT-miljö måste klara av. Den nya generationen är nämligen IT-kräsen.

Topics: Personal

Utveckla din personal med hjälp av bekymmersfri IT

Den här bloggartikeln ska handla om arbetsmiljön. Som till stor del påverkas av hur "det rent praktiska" fungerar. Självklart spelar chefens sätt att coacha, småpratet med arbetskollegorna och en välfungerande kaffemaskin också stor roll. Och mycket mer. Men när allt kommer omkring är alla beroende av en smidig IT-miljö som bara fungerar och inte väcker några bekymmer. Som, när det går riktigt bra, kan lägga grund för att utveckla personalen.

Topics: Personal IT

90-talister väljer arbetsplats utefter IT-miljö

Generationsskiftet på svenska arbetsplatser är i full gång. 50-talisterna har börjat lämna kontoren och 90-talisterna är på väg in. Eller så sitter de kanske redan där, redo att ta över. Hur kan du säkerställa att just din arbetsplats får in rätt person och kompetens? Mycket tyder på att det är just IT-miljön som kommer spela en avgörande roll.

Topics: Personal

Koneo – vi gör IT enklare

Koneo är en helhetsleverantör av IT- och dokumentlösningar. Vi finns alltid nära, med fler än 400 medarbetare på mer än 30 platser över hela landet. Tillsammans kan vi erbjuda det stora företagets fördelar med support, specialistkompetens och effektiva tjänster. Läs mer på koneo.se

Prenumerera på vår blogg