Koneos blogg

Så kan du fortfarande söka stöd för att digitalisera ditt företag

Förra året lanserade staten ett digitaliseringsinitiativ för små och medelstora företag. Många har sökt och fått avslag, medan andra fortfarande sitter och hoppas på ett positivt svar. Men misströsta ej om ni inte får bidraget. Det finns flera alternativ för er som vill digitalisera med hjälp av staten. Vilka det är, har vi samlat i denna artikel.

Topics: IT Digitalisering

7 trender för småföretagare 2018

Vi har tittat i spåkulan och sammanställt några av de trender som vi tror kommer påverka småföretagare under 2018. Bland annat ser vi en ökad användning av molntjänster, AI och mer personlig marknadsföring. Se hela listan nedan.

Topics: IT Digitalisering

Topp 5: Våra mest lästa blogginlägg om IT och digitalisering år 2017

Året börjar närma sig sitt slut. Under de tolv senaste månaderna har vi i vår blogg lyft upp olika aktuella ämnen som rör digitalisering och IT-miljön hos företag. Vi svenskar älskar ju listor, och därför har vi samlat vår topp 5 med de mest lästa blogginläggen under 2017. Mycket nöje, inspiration och ny kunskap! 

Topics: IT Digitalisering

De 5 största utmaningarna för småföretag - och hur de kan lösas

r organisationer och media tar tempen på småföretags-Sverige, lyssnar jag extra noga. En undersökning bland företag i byggsektorn exempelvis visar att det är oerhört svårt för småföretagen att att hitta nya kunder. På andra plats kom utveckling av befintliga kundrelationer, ett tema som också ligger mig varmt om hjärtat. I denna artikel visar jag topp 5-listan och presenterar lösningstips.

Topics: Tillväxt IT

Så kan IT stötta dig i din VD-roll i tillväxtfasen

Ett företag i tillväxt kan jämföras med en tonåring som växer. Ena dagen passar byxorna, andra dagen är de några centimeter för korta. I tillväxtfasen dyker det ständigt upp saker som behöver förändras och det är därför viktigt med en tydlig struktur och bra lösningar. Som VD för ett mindre företag kommer du att stöta på många utmaningar. En IT-miljö med rätt verktyg för just ditt företag kan effektivisera, förenkla och stötta dig i ditt arbete.

Topics: Tillväxt IT

Så behåller du kostnadskontroll på din IT-miljö


Ekonomi och full koll på siffror är kanske inte området som alla entreprenörer älskar mest. Men oerhört viktigt oavsett vilken fas företaget befinner sig i. En modern IT-miljö hjälper dig att effektivisera och automatisera stora delar av ditt arbete och kan därför vara väl investerade pengar. 

Topics: IT

Uppstarts-VD: Så förbereder du dig för mötet med en IT-säljare


Idag kretsar allt kring IT. En väluppsatt IT-miljö kan bland annat hjälpa dig att smidigt komma igång med din verksamhet och attrahera rätt kompetens. Många små företag börjar med att sköta sin IT internt men bristande erfarenhet inom området kan riskera att de skaffar fel IT-lösning, något som kan bli ineffektivt både gällande kostnader och tid. 

Topics: IT

"Jag skulle inte klara mig utan IT"


CA-Boden, ett norrländskt företag som tillverkar fritidshus, har som mål att producera hus på ett mer standardiserat sätt än vad som varit gängse. För att kunna klara det är VD:n helt beroende av IT. 

Topics: Tillväxt IT

IT-chefens guide till molnetDu som IT-chef har förmodligen förstått att det finns en mängd fördelar med att använda sig av molntjänster. Men du kanske känner dig osäker kring vad molnet egentligen innebär? 

Topics: IT

10 tips för att sänka företagets IT-kostnader - utan omförhandling

Svängrummet för många IT-avdelningar har krympt. De behöver leverera mer för mindre, och driva projekt med en allt tajtare budget. Därför är alla sätt att sänka utgifterna välkomna. Denna artikel bjuder på en rad exempel, som alla fungerar utan att IT-chefen behöver omförhandla med sin leverantör.

Topics: IT

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen