Koneos blogg

[Film] Nöjda medarbetare och kostnadsbesparingar tack vare IT

Mia Åslander

rebecca_hero.png
På Konica Minolta är det många dokument i omlopp, och innan företaget tog steget till molnet rådde en situation där medarbetarna behövde skriva ut i stort sett varenda dokument för att ha det säkrat. Nu kan de selektivt styra över vilka dokument som behövs fysiskt. Säljdirektören Rebecca Thorén menar att Konica Minolta tack vare sin flexibla IT-miljö har fått nöjdare medarbetare. Se filmen!

Rebecca berättar att hennes medarbetare tack vare deras flexibla IT-miljö kan arbeta hemifrån, samt på resande fot, vilket underlättar deras vardag.

Med en IT-miljö i molnet har Konica Minolta

  • blivit mer effektiva
  • ökat sin säkerhet
  • gjort stora besparingar

Dessutom berättar Rebecca att företaget spar på miljön eftersom man numera inte skriver ut lika mycket papper.

Effektiviteten ökas när alla dokument blir sökbara, och Rebecca berättar ett exempel om hur det underlättar i hennes roll som beslutsfattare med personalansvar:

- Jag tjänar mycket tid när jag inte behöver leta efter rätt anställningsavtal, dokumentation från senaste löneförhandling och andra HR-relaterade frågor. Nu kan jag lägga tid på annat, som att vara ute och träffa kunder. 

Sammanfattning

I intervjun pratar Rebecca mycket om kundvård, personalutveckling och om kostnadskontroll. Det är utmaningar som många företag som befinner sig i tillväxtfasen tampas med. Vill du veta hur du kan bemästra dem med hjälp av IT? Läs vår guide

Ladda ner vår guide!

 

 

Topics: Digitalisering

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen