Koneos blogg

Hela listan: Koneos bästa artiklar om digitalisering i april

Micael Corneliusson

top5-april

Det gäller att backa upp sina påståenden med fakta. Våra läsare gillar när andra företag berättar om sin nya, digitala vardag. I alla fall kan jag inte tolka topplistan över våra mest lästa artiklar i april på något annat sätt. Men det är också glädjande att vår nya artikelserie om artificiell intelligens, sakernas internet och andra trender har fått bra gensvar. Läs hela listan!

[Ladda ner vår guide om hur IT och tillväxt hänger ihop] 

1. Utan papper och pärmar kan Profilservice växa ännu mer

top5-profilservice

Denna artikel är en kundberättelse om ett Linköpingsbaserat företag som jobbar med profilreklam på tröjor, pennor, nyckelringar och andra "give aways". Profilservice, som de heter, har det senaste året infört ett CRM-system, ett intranät och en e-handelslösning. Digitaliseringen av verksamheten har krattat manegen för en väldigt bra tillväxt. Kanske något som våra läsare också satsar på? 

2. Kaminföretaget som eldade upp pappersarbetet och digitaliserade

top5-nordic

Nordic Heating i Forsbacka omsätter 14 miljoner med enbart sex anställda. I vår intervju berättar VD:n Marcus Frisk att han införde ett webb-baserat affärssystem, lanserade en webbshop och gick helt över till att lagra filer i molnet. De olika nya systemen har gjort att Nordic Heating även slipper dubbelarbete med ordrarna som det var tidigare.

- Nu när vår omsättning ökat har vi inte så mycket tid över till tidskrävande projekt. Därför är det nödvändigt att digitalisera sig!

3. Så fungerar sakernas internet (IoT) för små och medelstora företag

top5-iot

Vi utbildar gärna entreprenörer, småföretagare och andra företagsledare i de senaste trenderna som gäller digitala verksamheter. De senaste två åren har det talats om sakernas internet - men först nu ser man praktiska användningsområden för prylarna även i B2B-sfären. Vilka det är, berättar vi i detta inlägg och vi är glada för att så många ville läsa den.

4. AI - tekniken som små och medelstora företag bör utvärdera redan idag

top5-ai

Om internet of things är "relativt" nytt, så har vi sett exempel på artificiell intelligens ända sedan roboten C-3PO dök upp på vita duken i Star Wars. Att det har dröjt så länge till man började använda tekniken inom näringslivet är kanske mest en kulturfråga (i Japan har man kommit jättelångt). Våra läsare uppskattade vår framtidsspaning, och jag hoppas att du gör det också!

5. Skillnaden mellan Generation X, Y och Z på arbetsplatsen

top5-generation

När tillväxten är ett faktum, gäller det att säkra att det finns personal som kan se till att den blir långvarig. Många av våra kunder söker nytt personal och vill förstå hur de nya generationerna fungerar i arbetslivet. Därför är denna artikel med i vår topplista även denna gång.

Läs mer om hur tillväxt, digitalisering och IT hänger ihop. Ladda ner vår guide!

Ladda ner vår guide!
 

Topics: Tillväxt, Digitalisering

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen