Koneos blogg

Höstens 5 populäraste artiklar för entreprenörer som vill digitalisera

Micael Corneliusson

Höstens 5 mest lästa

Digitalisering, att hitta kunder och tillväxtdödare. Det är de hetaste frågorna i Entreprenörs-Sverige just nu - i alla fall om man tolkar Koneos topplista över bloggartiklar. Ännu en bubblare på listan: Hur digitalisering av verktyg och processer bidrar till uppstart, tillväxt och expansion. 

Ladda ner vår rapport!

Listan nedan bygger på antalet sidvisningar med start i början på september 2017. Håll tillgodo!

1. ”Finns stora vinster att göra genom en omfattande digitalisering” 

Daniel Lindkvist

En intervju med Daniel Lindkvist, VD för Lystra personlig assistans, som på fyra år har ökat sin omsättning från 0 till 300 miljoner kronor. Hur går man vidare efter det? Daniel säger att han ser stora vinster som kan göras genom en digitalisering av verksamheten. Exakt hur han tänker, kan du läsa i intervjun!

2. [Film] Per Holknekt om hur du hittar kunder i uppstartsfasen 

Per Holknekt

Som entreprenör har Per Holknekt upplevt många framgångar. Klädmärken som Odd Molly och Svea är braksuccéer och än idag driver och startar han upp verksamheter. Men hur hittar han kunderna, när han börjar på ruta ett? Detta frågade vi honom om och passade på att be honom om hans bästa tips.   

3. Företagare - så slipper du fastna i fallgroparna som förhindrar tillväxt 

Fallgropar

På väg mot att bli ett moget, välfungerande företag är det lätt att trampa snett - men det finns lösningar för att slippa fastna med foten i gropen. I den här bloggartikeln tar vi upp dem. 

4. [Film] "Vi är en ovanligt digital chefsrekryteringsfirma" 

Signpost

Stockholmsbaserade chefsrekryteringsfirman Signpost vill växa. Det finns dock en del utmaningar, som rekrytering och delegering.

- Allting ska inte finnas bara i mitt och Stinas huvud, säger ena grundaren Fredrika Schartau som vill skapa processer som bäddar för tillväxt och ha system på plats.

Till sin hjälp har de redan idag digitala verktyg, som exempelvis ett CRM. Se filmen med Stina och Fredrika! 

5. "Alla företag kan dra nytta av digitala möjligheter"

Emil Sunvisson

Qred:s VD Emil Sunvissons tips och råd kring digitalisering är intressanta ur två aspekter. Dels för att han har åstadkommit en imponerande tillväxt genom att vara datadriven och agil, och dels för att han brukar prata digitala möjligheter med Qred:s kunder, som vanligtvis inte har utnyttjat alla möjligheter som finns.

Sammanfattning

Koneos topplista över mest lästa artiklar bjuder på en samling av tips kring digitala möjligheter i allmänhet och på konkreta råd för uppstarts-, tillväxt- och expansionsfasen. Vi hoppas ni får nytta av dem. Vill ni läsa mer om ämnet, ladda ner vår rapport Från frö-stadiet till mognad och exit.

Ladda ner vår rapport!

 

 

 

 

Topics: Tillväxt, Digitalisering, expansion

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen