Koneos blogg

[Film] Utan IT ingen tillväxt

Mia Åslander

anders-signell-876246-edited.png
Som VD tog Anders Signell Onlinepizza genom en tillväxtfas som heter duga. Från att ha varit ett företag med starka entreprenöriella rötter effektiviserades och breddades verksamheten och resultatet blev en fördubblad omsättning och starkt ökad rörelsemarginal. Detta arbete hade inte kunnat genomföras utan ett gediget IT-stöd, menar Anders Signell. Se filmen!

Anders berättar om sina utmaningar att ta ett start up-bolag till nästa fas, tillväxt och mognad. Detta gjorde han genom att fokusera på kärnverksamheten, omorganisera och finslipa funktionerna och processerna. Siffrorna är onekligen imponerande. På tre år:

  • fördubblades omsättningen
  • steg rörelsemarginalen från 7 till 44 procent
  • ökade antalet medarbetare med 50 procent 

Digital teknik har alltid varit en del av Onlinepizzas verksamhet. Anders nämner att han jobbade i program som Excel samt system för bokföring, HR-hantering och kundtjänsthantering.

- Jag använde systemen från morgon till kväll. För att få fram den bästa produkten för konsumenten behövs data, avslutar Anders.

Sammanfattning

I intervjun pratar Anders om kundvård, rekrytering och personalutveckling. Det är utmaningar som många företag som befinner sig i tillväxtfasen tampas med.

Vill du veta hur du kan bemästra dem med hjälp av IT? Läs vår guide!

Ladda ner vår guide!

Topics: Tillväxt

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen