Koneos blogg

[Film] Per Holknekt om kardinalfelet som de flesta företagarna gör

Mia Åslander

Per Holknekt
Per Holknekt, grundare av bland annat modemärket "Odd Molly", berättar i denna exklusiva intervju vad han tycker de flesta företagarna gör fel. Dessutom pratar Per om analys och uppföljning. Se filmen!

Per berättar att det råder ett alltför stort produktfokus bland dagens entreprenörer. Enligt honom är det inte värt besväret att slita ut sig för att vara lite bättre än konkurrenterna inför en lansering, utan att det går lika bra att vara lite sämre. Detta skapar en självdistans och en bra kontakt med konsumenten som också har insett att det inte går att vara perfekt hela tiden.

Per menar också att man istället för att lita på sin känsla måste jobba med en konstant nulägesanalys och hela tiden följa upp sina siffror, nästan på ett akademiskt sätt, som han uttrycker det.

- Detta gäller förstås främst lite större företag, men i början kan man med lite matematisk begåvning komma ganska långt, säger Per.

Som person säger sig Per vara ointresserad av teknik, men han inser behovet av att ha en tekniskt kunnig person vid sin sida. 

Ladda ner VD:ns guide till uppstartsfasen  och hur IT kan stötta

- En sådan som kan svara på vad som händer om vi höjer bruttovinsten till 54 procent. Det gör man ju bäst i Excel, som jag fortfarande inte har lärt mig, avslutar Per.

Sammanfattning

I intervjun pratar Per om produktfokus, analys och uppföljning. Det är utmaningar som många företag som befinner sig i uppstartsfasen tampas med.

Vill du veta hur du kan bemästra dem med hjälp av IT? Läs vår guide!

Ladda ner VD:ns guide till uppstartsfasen  och hur IT kan stötta

Topics: Tillväxt

Koneo – vi gör IT enklare

Koneo är en helhetsleverantör av IT- och dokumentlösningar. Vi finns alltid nära, med fler än 400 medarbetare på mer än 30 platser över hela landet. Tillsammans kan vi erbjuda det stora företagets fördelar med support, specialistkompetens och effektiva tjänster. Läs mer på koneo.se

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen