Koneos blogg

[Film] Per Holknekt om kardinalfelet som de flesta företagarna gör

Mia Åslander

Per Holknekt
Per Holknekt, grundare av bland annat modemärket "Odd Molly", berättar i denna exklusiva intervju vad han tycker de flesta företagarna gör fel. Dessutom pratar Per om analys och uppföljning. Se filmen!

Per berättar att det råder ett alltför stort produktfokus bland dagens entreprenörer. Enligt honom är det inte värt besväret att slita ut sig för att vara lite bättre än konkurrenterna inför en lansering, utan att det går lika bra att vara lite sämre. Detta skapar en självdistans och en bra kontakt med konsumenten som också har insett att det inte går att vara perfekt hela tiden.

Per menar också att man istället för att lita på sin känsla måste jobba med en konstant nulägesanalys och hela tiden följa upp sina siffror, nästan på ett akademiskt sätt, som han uttrycker det.

- Detta gäller förstås främst lite större företag, men i början kan man med lite matematisk begåvning komma ganska långt, säger Per.

Som person säger sig Per vara ointresserad av teknik, men han inser behovet av att ha en tekniskt kunnig person vid sin sida. 

Ladda ner

- En sådan som kan svara på vad som händer om vi höjer bruttovinsten till 54 procent. Det gör man ju bäst i Excel, som jag fortfarande inte har lärt mig, avslutar Per.

Sammanfattning

I intervjun pratar Per om produktfokus, analys och uppföljning. Det är utmaningar som många företag som befinner sig i uppstartsfasen tampas med.

Vill du veta hur du kan bemästra dem med hjälp av IT? Läs vår guide!

Ladda ner

Topics: Tillväxt

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen