Koneos blogg

[Film] Per Holknekt om hur företagaren rekryterar rätt

Mia Åslander

Per Holknekt
I andra delen av vår intervju med Per Holknekt pratar vi rekrytering, och när vilken typ av kompetens behövs. Per ger också sitt bästa tips kring hur man som ledare får ut det bästa ur sina anställda. Se filmen!

- Jag älskar rekrytering, men jag läser folks CV:n först efter att jag har anställt dem, säger Per.

Grunden i denna något annorlunda inställning till rekrytering ligger i att Per utgår från att bra människor kan allt och kan lära sig färdigheterna som krävs längs vägen. Per har också goda erfarenheter från att rekrytera folk som han lärt känna under tidens gång. Det är så han bygger den "minsta organisationen för gränslös tillväxt".  

- I början måste vi ha människor som kan mycket. Men när man vill växa måste man rekrytera för att fylla vissa roller. Då måste man gå ut och kompetenssöka, säger Per.

Ladda ner vår guide!

Och när de anställda väl är på plats gäller det att hjälpa dem att prestera på max. Med andra ord är det viktigt att delegera och släppa kontrollen.

- Bekräfta, tro på och ge chansen! Människor växer när vi ger dem chansen, avslutar Per.

Sammanfattning

I intervjun pratar Per om rekrytering via nätverk, men också att hitta folk med rätt kompetens. Att rekrytera och utveckla personalen är typiska utmaningar som för företag i tillväxtfasen.

Vill du veta hur du kan bemästra dem med hjälp av IT? Läs vår guide!

Ladda ner vår guide!

Topics: Tillväxt

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen