Koneos blogg

[Film] Per Holknekt om hur företagaren rekryterar rätt

Mia Åslander

Per Holknekt
I andra delen av vår intervju med Per Holknekt pratar vi rekrytering, och när vilken typ av kompetens behövs. Per ger också sitt bästa tips kring hur man som ledare får ut det bästa ur sina anställda. Se filmen!

- Jag älskar rekrytering, men jag läser folks CV:n först efter att jag har anställt dem, säger Per.

Grunden i denna något annorlunda inställning till rekrytering ligger i att Per utgår från att bra människor kan allt och kan lära sig färdigheterna som krävs längs vägen. Per har också goda erfarenheter från att rekrytera folk som han lärt känna under tidens gång. Det är så han bygger den "minsta organisationen för gränslös tillväxt".  

- I början måste vi ha människor som kan mycket. Men när man vill växa måste man rekrytera för att fylla vissa roller. Då måste man gå ut och kompetenssöka, säger Per.

Ladda ner VD:ns guide till tillväxtfasen  och hur IT kan stötta

Och när de anställda väl är på plats gäller det att hjälpa dem att prestera på max. Med andra ord är det viktigt att delegera och släppa kontrollen.

- Bekräfta, tro på och ge chansen! Människor växer när vi ger dem chansen, avslutar Per.

Sammanfattning

I intervjun pratar Per om rekrytering via nätverk, men också att hitta folk med rätt kompetens. Att rekrytera och utveckla personalen är typiska utmaningar som för företag i tillväxtfasen.

Vill du veta hur du kan bemästra dem med hjälp av IT? Läs vår guide!

Ladda ner VD:ns guide till tillväxtfasen  och hur IT kan stötta

Topics: Tillväxt

Koneo – vi gör IT enklare

Koneo är en helhetsleverantör av IT- och dokumentlösningar. Vi finns alltid nära, med fler än 400 medarbetare på mer än 30 platser över hela landet. Tillsammans kan vi erbjuda det stora företagets fördelar med support, specialistkompetens och effektiva tjänster. Läs mer på koneo.se

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen