Koneos blogg

Expansion hetare än någonsin för småföretagare

Micael Corneliusson

Expander

"Det går bra nu kompis - det går bra nu", rappar Petter. Även om jag aldrig varit någon större anhängare av hiphop har jag hört dessa rader när mina barn spelade dem på högsta volym hemma. Men jag kan inte sluta tänka på dem när jag läser vad våra läsare är intresserade av. Det är främst expansion som verkar vara i ropet nu.

[Ladda ner praktiska tips kring hur IT och digitala verktyg hjälper]

Intrycket av  att det går bra nu kanske bottnar i olika rapporter som nyhetsmedierna flitigt citerar. Nedan rader kommer från Konjunkturinstitutet:

"Svensk ekonomi går starkt. Både produktion och sysselsättning har ökat snabbt under hösten och det mesta pekar på en fortsatt konjunkturuppgång."  

Och vad gör en småföretagare, entreprenör eller VD för övriga slags företag? Om vi får gissa enligt den statistik över mest lästa artiklar i mars, så är det expansion. Här nedan är topplistan med några personliga kommentarer från mig. 

1) 5 tankar från ledare om expansion - och hur du använder dem

Kloka tankar från ledare

Expansion är ingen enkel match, det finns många lagar och bestämmelser att ta hänsyn till. Framför allt om man satsar på att etablera sig på en ny marknad. Just därför är det kul att inspirera och bidra med visdom som kloka män (i detta fall) och kvinnor har delat med sig. Mitt favoritcitat i artikeln? Mark Zuckerberg (ni vet, han från Facebook) som har sagt: “The only strategy that is guaranteed to fail is not taking risks.”

2) Så blir expansionen av ditt företag riktigt lyckad

Expansion 5 mest lästa

Om artikel nummer ett på topplistan ska inspirera så är denna artikel mer en praktisk guidning i de olika stegen som ska tas. Omvärldsbevakning, säkrad finansiering, införandet och nyttjandet av ny teknik är några exempel. Ta artikeln som en checklista. Den är helt gratis, precis som guiden som den länkar till!

3) [Film] Nöjda medarbetare och kostnadsbesparingar tack vare IT

Rebecca Thorén

Kanske är det för att Rebecca Thorén är en så respekterad och kunnig person, eller så är det för att intervjun är gjord i filmform (eller en kombination av båda). Oavsett varför läsarna gillade denna artikel så mycket i mars så bjuder den på utmärkta exempel på hur effektiviseringarna som ett strategiskt införande av ny, digital teknik kan föra med sig. Se filmen!   

4) Skillnaden mellan Generation X, Y och Z på arbetsplatsen

generationx-mesta.png

Jag är själv pappa till barn som tillhör generationen som är på väg ut i arbetslivet. Unga, motiverade individer som har vuxit upp med laptopen, surfplattan och mobilen i sin hand. Och med en oerhört digital kompetens som sätter krav på de potentiella arbetsgivarna. I denna artikel kan du läsa mer om hur de egentligen tänker och agerar. Allt för att undvika missförstånd och ge dem en så bra start som möjligt. 

5) Så kan du fortfarande söka stöd för att digitalisera ditt företag

Sök stöd för digitalisering

Då och då finns det bidrag att söka från statligt håll när det gäller att införa digitala verktyg, processer och kompetens i form av konsulthjälp. Initiativen kallas digitaliseringscheckar, eller innovationscheckar. Läs hur du som företagare ska gå tillväga för att ta del av stödet.

Sammanfattning

Expansion, medarbetarnöjdhet genom generationerna och praktiska tips för att söka digitaliseringsstöd. Där har ni topplistan för våra artiklar i mars. Läs dem gärna, du kommer inte att ångra dig!

Missa inte heller vår pdf med praktiska tips kring hur IT och digitala verktyg hjälper i expansionsfasen.

L

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen