Koneos blogg

Så kan du fortfarande söka stöd för att digitalisera ditt företag

Micael Corneliusson

Digitalisera din tillväxtresa

Förra året lanserade staten ett digitaliseringsinitiativ för små och medelstora företag. Många har sökt och fått avslag, medan andra fortfarande sitter och hoppas på ett positivt svar. Men misströsta ej om ni inte får bidraget. Det finns flera alternativ för er som vill digitalisera med hjälp av staten. Vilka det är, har vi samlat i denna artikel.

[Ladda ner "VD:ns guide till tillväxtfasen"]

Digitaliseringscheck 

Ja, du läste rätt. Trots att ansökningstiden i skrivande stund är slut, så kommer det finnas möjlighet att på nytt söka stöd för att digitalisera 2018. Besök Tillväxtverkets hemsida för att ta reda på när ansökan öppnar igen samt vilka kriterier som gäller. Checken kan till exempel användas till att skapa en digital strategi för ditt företag eller digitalisera de processer ni har idag, i detta inlägg går vi igenom mer. 

Mentorskapsprogram

Almi bedriver ett mentorskapsprogram där du som vill växa kan få tillgång till en mentor under ett års tid. Programmet bedrivs av Almi på uppdrag av staten, och din mentor fungerar som ett bollplank som kan guida och stötta dig i din tillväxtprocess. Mer om vad som krävs för att kunna söka hittar du här

Innovationscheck

Dessa checkar från Vinnova kan sökas av dig som vill öka kunskapen inom ditt företag för att kunna växa. Checken får användas till externa tjänster som erbjuder specialistkompetens, som i sin tur bidrar till innovationsprojekt sätts igång eller bedrivs bättre. Till exempel skulle detta kunna vara ett innovationsprojekt som med stöd av IT driver er framåt. För att läsa mer om vad som krävs för att ansöka, klicka här

Regionala företagsstöd

Tillväxtverket har regionala bidrag som man kan söka för att få stöd - bland annat för utbildning och konsulttjänster. Vill du växa så är det ibland fördelaktigt att ta in en extern part med specialistkompetens, som exempelvis IT-konsulter. 

Sammanfattning

Om du missade ansökningsperioderna i höstas för att få stöd i din tillväxtresa så kan du andas ut. Det finns fler vägar att gå om du vill växa men inte känner att du har tillräckliga kunskaper eller resurser ännu för den resa du vill göra. Kanske behöver du utveckla din IT-miljö för att kunna göra din resa? Vi har listat några av de myndigheter som erbjuder olika stöd till dig som driver företag i framfart. 

Vill du veta mer om hur IT kan stötta dig i tillväxtresan? Läs vår guide för företag som befinner sig i tillväxtfasen.

Ladda ner vår guide!

 

Topics: IT, Digitalisering

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen