Koneos blogg

Destination Gotland missar aldrig (res)målet tack vare modern IT

Micael Corneliusson

Destination Gotland | Foto: Roland Hejdström

Varje år transporterar Destination Gotland cirka 1,6 miljoner personer mellan fastlandet och Visby. För att de ska kunna få bästa service på bästa sätt, är det extremt viktigt att lägga tid på rätt saker - det vill säga passagerarna. Driftsäkra system och en modern IT-miljö underlättar detta arbete.

[Boka en kostnadsfri Office 365-demo]

- Rese- och transportbranschen är rätt traditionell, men vi vill ändå vara i framkant när det gäller teknik, säger Pehr Bolin, IT driftschef på Destination Gotland.

Driftsäkerhet och spridda system

Med så många resenärer varje år är det viktigt att IT-miljön är pålitlig. Driftsäkerheten har länge varit en av Destination Gotlands utmaningar, och det är nu som de ansvariga känner att deras insatser bär frukt.

- Med driftsäkerheten säkrad, kunde vi fokusera på att samla våra spridda system. Bland annat hade vi ett som tog hand om mejlen, medan ett annat filtrerade och ett tredje scannade virus, berättar Pehr Bolin, och tillägger att det resulterade i att de anställda hade svårt att hitta ett bra arbetsflöde.

Molnbaserat IT-miljö

På tal om användarna - en av de största förändringar företaget har gjort är gå över till en mer flexibel, virtuell miljö som tillåter medarbetare att arbeta mobilt. Nu kan de enklare nå och hantera information - var de än befinner sig.

- Vi blir mer och mer molnbaserade och har samlat våra system för mejlkommunikation i Office 365, berättar Pehr Bolin. 

Nya lagar kräver nytt fokus

Som sista utmärkande punkt för Destination Gotlands IT-miljö, nämner Per Bohlin ett starkt fokus kring att vara i fas med regler och bestämmelser. Just nu är det viktigt att vara förberedd på GDPR, EU:s nya dataskyddsförordning, som börjar gälla i maj 2018.

- Trots att vi redan har hårda regleringar när det gäller vår datahantering, innebär denna nya förordning att vi behöver tänka till och se över det mesta, avslutar Pehr Bolin.

Sammanfattning

En driftsäker IT-miljö där både kunder och intern personal kan utnyttja systemen på bästa sätt är viktigt för Destination Gotland. Den senaste tiden har företaget därför satsat på en flytt till molnet och på att samla funktioner och funktionalitet ett och samma ställe. Med detta i ryggen kan både ledningen och medarbetarna fokusera på det som de är bäst på - att serva passagerarna.

Som du läste i artikeln satsar Destination Gotland på Office 365 för att bygga sin IT-miljö. Vill du veta mer hur Office 365 kan underlätta för just ditt företag? Boka en kostnadsfri demo med oss!

Boka en kostnadsfri Office 365 demo

Topics: Tillväxt, Digitalisering

Om Koneo

Koneo är IT-leverantören som vill att alla ska ha möjlighet till ett flexibelt arbetsliv. Vi ser de mänskliga behoven bakom produkten och tycker att livet ska få styra över jobbet. Därför vill vi också utmana företag, myndigheter och organisationer till att låta de anställda få hitta sin egen balans däremellan.

Vi jobbar med våra kunder, åt våra kunder och för våra kunder. För att vi ska utvecklas och växa tillsammans. Koneo grundades 2002 och finns idag från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Prenumerera på vår blogg

Senast på bloggen