Koneos blogg

3 artiklar om metoder som kan lösa IT-chefens utmaningar

Mia Åslander

3 artiklar om metoder som kan lösa IT-chefens utmaningar
Det är mycket som påverkar IT-chefens vardag. Krav från användarna, ledningen och leverantörerna resulterar inte sällan i en fullbokad kalender och en överfull inbox. För att inte nämna "shadow-IT" som ställer till det för de flesta IT-avdelningarna. Faktum är dock att finns flera sätt som säkerställer att IT-chefen åter kan ta taktpinnen. Läs om dem här!

1) 4 punkter som CIO bör ha i åtanke vid översyn av IT-miljön

4 punkter som CIO bör ha i åtanke

Första steget i att ta sig från nuläge till önskat läge är en grundlig analys. Och det är något som du i din roll som proaktiv IT-chef förmodligen har på din dagordning. Om du inte vet var du ska börja kan du alltid läsa vår lista. Listan omfattar punkter som kommunikation, budget, säkerhet/sekretess och program/mjukvara men nuddar även frågor kring skalbarhet och licenser samt uppkoppling och bandbredd.

2) Parametrar du måste ta hänsyn till vid migrering till molnet

Parametrar du måste ta hänsyn till


Efter ovannämnda genomgång är vi ganska säkra på att en molntjänst bör kännas som ett attraktivt alternativ för just din organisation. Argument som kostnadseffektivitet, framtidssäkring och mobilitet övertygar även den mest inbitna försvararen av en IT-miljö i egen regi. I alla fall om han eller hon sitter på ett litet eller mellanstort företag. Läs vad du bör tänka på när du vill ta steget till molnet!

3) 8 frågor IT-chefen bör ställa sin IT-leverantör

8 frågor IT-chefen bör ställa


Ensam är inte stark, och särskilt inte är det gäller ett så viktigt område som IT-miljön. Just därför är strategiskt partnerskap den rätta vägen för de allra flesta IT-avdelningarna. Ta hjälp utifrån och fokusera på det ni är bäst på. Ni kanske bidrar till att ert företag genererar fler intäkter? Samarbeta då med en IT-leverantör som har rätt kompetens. Här är 8 frågor leverantören måste kunna svara på.

Vill du ta diskussionen till nästa nivå, fast på ett mer handfast sätt, så kan vi tipsa om vår checklista som du kan ladda ner här på sidan. Där kan du enkelt se åt vilket håll det lutar när ni går igenom er IT-miljö.

Ladda ner din checklista här!

 

 

Topics: IT

Koneo – vi gör IT enklare

Koneo är en helhetsleverantör av IT- och dokumentlösningar. Vi finns alltid nära, med fler än 400 medarbetare på mer än 30 platser över hela landet. Tillsammans kan vi erbjuda det stora företagets fördelar med support, specialistkompetens och effektiva tjänster. Läs mer på koneo.se

Prenumerera på vår blogg